MENÜ

Lányok 4.a
Fiúk kitiltva!

 

 

Marcipános muffin recept

Marcipános muffin

  • előkészület: 10 perc
  • sütés: 25 perc

hozzávalók 4 főre:

  • 150 g marcipán (fehér)
  • 100 g Rama
  • 100 g cukor
  • 150 liszt
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • 1 kk sütőpor
  • keserűmandula aroma (színtelen)
  • 50 ml tej
Elkészítés
  1. A margarint langyosra olvasztjuk, egy tálban robotgéppel elkeverjük a cukorral, mandulaaromával, tojással.
  2. Belereszeljük a marcipánt (a reszelő nagy lyukú oldalán) és a citromhéjat. (Célszerű a marcipánt 10 percre betenni a mélyhűtőbe, így könnyebb lereszelni.)
  3. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval.
  4. Hozzákeverjük a lisztes keveréket is, majd a tejet.
  5. Papírkapszlikkal kibéleljük a muffin sütőformát, a tésztát egyenlően szétosztjuk benne.
  6. Előmelegített sütőben 20-25 percig 175 fokon sütjük.
  7. Dekorációként tejszínhab és cukordíszek vagy fehércsoki máz kerülhetnek rá.
alapanyagok
tojás,
citrom,
liszt,
cukor,
margarin,
tej,
keserűmandula aroma,
marcipán,
sütőpor,
só,
habtejszín,
fehér csokoládé,
Rama,
csokoládédara
 

Díszítésként:

  • tejszínhab
  • színes cukordísz (csokidara)
  • fehércsoki máz

 

Szavazás

Ti gyűjtitek az ÓCEÁN MÁNIÁT?
nem
igen
Asztali nézet